10-ина кърмачки се събраха рано сутринта в "Парадайз сентър" и заголиха гръд в подкрепа на кърмещата майка, която вдигна абсурден скандал преди седмица. Любопитното е, че същата Деница, заради която се разрази истинска буря в медийното пространство, се разграничава от днешната проява. Останалите жени недоумяват защо тя е решила така, тъй като те са излезли на протест точно заради нея

Майките отстояват правото си да могат да хранят децата си навсякъде. Те гледат на кърменето единствено като на хранене и не виждат нищо сексуално в него. Затова призовават и останалите хора да разсъждават по същия начин. Някои от жените все пак се покриват докато кърмят.

„Това не е протест срещу мола. Това е протест срещу обществото", заяви една от жените пред bTV. Те се надяват до обяд повече майки да ги подкрепят.

Междувременно от мола съобщиха, че подкрепят кърменето на публични места и не го ограничават. Те изтъкват, че имат обособени помещения за кърмене на всеки етаж, така че майките и бебета да се чувстват удобно.