Рапърите Мишо Шамара и Конса отново ще се разходят до Националното следствие. Пред news.bg Шамара обясни, че повод за визитата им пак е скандалната песен „Бяло, зелено, червено." Автор на текста е именно Конса, който остана малко встрани при предишното появяване на изпълнителите на Г.М.Димитров.

В типичния за него стил, той се ожали и на Фейсбук-приятелите си от поредната призовка:

„Офффф тоя бойко е верно мега малоумен сериозно. Сега отивам до нашите да си взема призовката за следствената служба хахаха . На 17ти отново ме викат да се заяждат тея изтрещяли хора . Хахахаха . Приятели очаквайте отново много да се забавлявате на гърба на малоумната ни политическа класа и прогнилата система която вони от корупция и ретро мутрототалитаризъм . Ей нямам търпение пак да ви направя за смях пред света ве смешници."

Припомняме, предишното посещение на Мишо Шамара и неговия колега Сарафа в Националното следствие беше през септември миналата година. Делото беше заведено след сигнал от председателя на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. Обект на разследването на столичната прокуратура стана текстът на парчето „Бяло, зелено, червено".

Тогава Биг Ша и Сарафа заподозряха държавен натиск срещу себе си преди изборите, защото трябвало да дават и обяснения за репликата, че повече уважават герба от ГЕРБ.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че управляващата партия и самият той нямат нищо общо с делото.

На 18 октомври прокуратурата приключи служебната проверка срещу рап изпълнителите и препоръчва прекратяване на производството. Мотивът за това решение е - обвинението, че рапърът поругава националния флаг в своя песен не е подкрепено с достатъчно доказателства.

На 17 януари обаче Мишо Шамара и Конса отново трябва да се явят в службата, ръководена от Бойко Найденов.