Мъж, удивително приличащ на френската суперзвезда Венсан Касел, е бил забелязан миналата седмица в центъра на София. Той се разхождал на площад „Славейков" в суичър с вдигната качулка на главата, като гледал да не бъде забелязан от минувачите, пише в. "Монитор". Леденосините очи, късата подстрижка на къдравата коса и високата манекенска фигура привлекли вниманието на няколко души. Любопитните им погледи накарали мъжа бързо да се скрие под качулката, което засилило подозрението, че това е прочутият френски актьор.

Ако звездата от „Черният лебед" и „Бандата на Оушън 2 и 3" наистина е бил у нас, то това е било за кратко и напълно инкогнито, защото „Монитор" не успя да намери потвърждение за евентуалното му пребиваване у нас от нито една институция, която би имала отношение към визитата му. Припомняме, че екссъпругът на Моника Белучи вече е идвал в България. Преди три години Венсан беше за кратко у нас за италианска реклама на автомобили.

Според френски и италиански медии Касел снима в момента в Корсика комедийната драма „Момент на лудост" на режисьора Жан Франсоа-Рише ("Обществен враг", „Смъртоносен инстинкт" и „Серафин"), с когото вече имаха огромен успех с „Месрин"(2008 г.). Във филма му партнират Франсоа Клузе ("Недосегаемите") и две млади актриси, които играят техните дъщери.

Някои свързват внезапната поява на Венсан Касел в София с френския сериал, чиито снимки трябва да започнат в близките седмици. Вероятно 48-годишният актьор е идвал да огледа локациите, както правят и други холивудски знаменитости. От продукцията обаче категорично отрекоха Венсан Касел да има отношение към снимките.