Водещите на сутрешния блок на Нова телевизия - Ани Цолова и Виктор Николае, получиха странна пратка.

Те получиха три „книги" със зелени корици. Заглавието им бе „Събрани съчинения", а авторът - главният редактор на в. „Култура" Копринка Червенкова.

Двамата водещи бяха изумени, защото по страниците на томовете нямаше нито една отпечатана буква - страниците бяха изцяло бели.

Подобна пратка вчера бе получена от самата Червенкова, а и от редакциите на някои медии, сред които БНР и БНТ, както и столични вестници. Тя се превърна в тема номер едно в културните среди, пише vchas.net.

Главната редакторка на „Култура" в сряда не пожела да се ангажира с мнение по отношение на това какво послание носят книгите, при положение, че тя не е писала никога подобни съчинения.

„Нямам какво да кажа", каза тя. „И да подозирам някого, и да не подозирам - нищо не мога да кажа, допълни пред „Площад Славейков" Червенкова.

„Трябва да знам кой е, за да кажа - ето, това е човекът, който реши на мой гръб да си направи тази шега. И да вложи някакъв ресурс, защото за да направиш тази акция, трябва и ресурс - книгите са разпратени до всички театри, до всички медии, отишло е в националната телевизия и в националното радио, дойде и при мен в редакцията. Така че и аз си имам книгите..."

Червенкова твърди, че не е обидена от акцията.

„Доста пари са изхарчени, за да се отпечатат", коментира Ани Цолова в ефира на Нова.