Години наред Илиян, Константин и Борис Дали бяха топ имената сред мъжете в най-комерсиалната музика. В последно време обаче новаците Фики и Галин изместват фокуса върху себе си. За конкуренцията на новата вълна певци, изпълнителят на "Тупалка" споделя:

"К'во ще правим сега, не знам! Почваме сега по кръчми да пеем, по някакви механички, почваме да търсим да бачкаме някъде, да изкараме някой лев, че какво ще правим, не знам!... Шегувам се, разбира се. Конкуренцията е много сериозно нещо. Конкуренция може да имаш, когато имитираш някого или някой те имитира. Аз съм доказал себе си и продължавам да се доказвам. Аз съм си аз, Коцето си е Коце... По принцип тези хора, които харесват Фики и Галин, са млади момичета, които след две години могат да започнат да харесват съвсем друг човек. Това ние сме го минали, сега те да си направят сметка, те са във филма, както се казва. Още не могат да осъзнаят къде се намират, нямат нашата практика, имат още много хляб да ядат, за да стигнат до това, което ние сме постигнали", казва Илиян пред "Шоу".

"В днешно време е много трудно да утвърдиш име и да те признаят хората, защото те са много критични. При най-малкия фал, при най-малката грешка, да не се представиш добре - веднага започват да те плюят. Аз и да не съм музикант, пак ще докажа себе си, независимо в какво поприще" - подчертава Илиян.