Бен Афлек помолил продуцентите на телевизионното шоу "Търсене на корените ви" да не споменават факта, че един от неговите предци е имал роби, пише в. Guardian.

Известен със своите разкрития сайт WikiLeaks вече публикува пълните архивни документи на компанията Sony Pictures Entertainment (SPE), които изтекоха през ноември 2014 г. преди премиерата на филма "Интервю" за измисленото убийство на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Сред тях, както пише вестникът, е и писмо на водещия шоуто Хенри Луис Гейтс до главния изпълнителен директор на компанията Майкъл Линтън. Както посочва Guardian, молбата на актьора "принудила Гейтс да се консултира със Sony, която стои зад очаквания блокбъстър "Батман срещу Супермен ", в който Афлек играе Батман.

"В писмото до Линтън преди премиерата на втория сезон през миналата есен водещият шоуто пише, че неназована "суперзвезда" поискала от продуцентите да "коригират нещо относно един от неговите предшественици - фактът, че той е имал роби".

"Никой (от нашите гости) никога не се е опитвал да цензурира или да коригира това, което сме открили... Ако правим това, това ще бъде нарушение на правилата на PBS, дори и да се отнася за Батман", се казва в писмо на Гейтс. Шоуто "Търсене на корените ви" върви по американския телевизионен канал PBS. Авторите разказват за семейните истории на известни американци, които те са узнали чрез генеалогични и генетични изследвания.