Сексуалността като присъствие е нещо много важно за всеки артист и затова във всеки филм, в който съм си партнирала с мъж, съм била и влюбена в него, споделя Камелия Тодорова. Но специално за Стефан Данаилов, с който тя изигра една от най-хубавите си роли във филма "Търновската царица" по Емилиян Станев певицата твърди, че не е имала сексуална връзка. "Не съм му била любовница, не съм забременяла от него и нямам дете от него", казва пред "24 часа" тя.

Камелия си спомня и перипетиите при нейното емигриране от България през 1983 година. Тя се възползва от едно пътуване на фестивал в Солун и решава да последва човека, в когото е била силно влюбена - Майкъл.

Поп звездата си спомня и връщането си в България веднага след промените у нас през 1990 година. "За мен бе шокиращо, защото когато се срещах с хора от СДС, виждах само бивши", твърди Тодорова.

"Като артист съм имала допир с най-различни хора - мутри, полицаи, доносници, но когато ги виждаш там, събрани накуп в сградата , в която трябваше да се роди новата демокрация, бе много шокиращо за мен", завършва спомена си певицата.

Камелия Тодорова твърди още ,че вярва в прераждането и дори има усещането, че е живяла вече като мъж в предишни свои появявания на света."Когато гледах с баща ми филмът "Посредникът",му казах, че това е къщата, в която някога съм се родила в един друг живот", споделя тя.

Според нея е имала силното усещане, че познава всичко в тази къща - мебелите, градините, оборите, без никога да е ходила там. Дори когато отишла в Англия с Майъкл, имала усещането , че вече е била там, все едно че си отивала у дома.