Германският боксьор Мануел Чар нападна победителя от снощния мач за световната титла в свръхтежка категория Владимир Кличко.

Украинецът победи Кубрат Пулев след нокаут в 5-ия рунд, но според Чар за това заслуга има и нечестната му игра по време на срещата. Мануел Чар пусна видео от третия от 4-те нокдауна за Кличко, на което се вижда, че украинецът удря Пулев с лакът.

Вижте видеото ТУК

Другият мръснишки номер от Кличко е теорията, че украинецът е имал поставени железни шини в ръкавиците си. За това апелираха хора във Фейсбук, които са видели странни издутини на кокалчетата на Владимир Кличко, когато той е свалил бинтовете си. При ръцете на Кобрата подобни издатини липсват.

Сред феновете на бокса украинецът е увил върху кокалчетата си шините, за да може ударите му да бъдат още по-тежки и болезнени за нашия боксьор, който е единственият основен претендент за титлата му на световен шампион.

Съмнение буди и фактът, че веднага след края на мача Кличко побърза да среже и да разкара бинтовете от ръцете си, докато Пулев си стоя доста дълго време с тях. Изглежда обаче украинският боксьор е имал какво да крие, категорични са форумци.

Кадрите, излъчени по Евроспорт 2, предизвикаха бурни реакции в онлайн и медийното пространство. Почитателите на бокса не само в България, но и в световен мащаб, скочиха срещу действащия световен шампион заради мръсните му номера.

Както знаете, първоначално украинецът отмени датата за срещата, тъй като се бил контузил. В последствие отказа да допусне екипа на Кобрата до пресконференцията на двамата преди срещата.

За капак, в последния момент смени и ръкавиците, за да може тотално да изнерви и обърка нашенеца.

Интересно обаче дали световната федерация по бокс ще реагира по някакъв начин на това грубо погазване на правилата.

 

сн. razkritia.com