За автора:

Дейвид Роткопф е световно признат автор, написал „Да управляваш света: проникване в Съвета за национална сигурност" и „Архитектите на американската власт". Той е президент и главен изпълнителен директор на международната консултантска фирма „Гартен Роткопф", гост-учен във „Фондация Карнеги за световен мир", лектор по международни отношение в докторските програми по международни и политически науки на Университета „Калъмбия".

 

За книгата:

Днешната суперкласа е достигнала безпрецедентни нива на богатство и власт. Тя се глобализира най-бързо от всички останали групи. Но дали имат повече общо помежду си, отколкото със собствените си сънародници? Те контролират глобализацията. Но дали влиянието им подхранва икономическото и социалното неравенство, което разделя света? Какво става на срещите при закрити врати в Давос или на борда на корпоративните самолети на 15 хиляди метра височина? Конспирация или сътрудничество?

Сключване на сделки или капризи от скука? Какво е за общественото мнение, ръководещо съдбите ни, възходът на Азия и Латинска Америка? Кой определя правилата на групата хора, която действа отвъд националните законодателства


Към откъса от „Суперкласата"