За автора:
Дъглас Кенеди е роден през 1955 г. в Ню Йорк. Следва в Дъблин, Ирландия, където след дипломирането си основава театрална трупа, а по-късно е поканен за ръководител на един от най-престижните ирландски театри – „Аби“. Тогава именно започва да пише, а на 28-годишна възраст се отдава изключително само на писателска дейност. През 1980-те години романът „Голямата картина“ му осигурява постоянно място сред най-продаваните автори на планетата.

Книгите на Дъглас Кенеди са преведени на 16 езика, а през 2006 година той получава най-високото литературно отличие на Франция - става кавалер на ордена за литература и изкуство. Днес живее в Лондон с жена си и двете си деца.


За книгата:
Дейвид Армитидж е борещ се с живота не особено успешен писател, който от тринайсет години работи в книжарница.  Жена му се опитва да пробие като актриса и двамата се местят в Холивуд, подгонили големия късмет, за да открият, че трябва да се бъхтят от сутрин до вечер само за да си платят сметките—той като продавач в магазин, тя също като продавачка, но в телевизионен канал. Тогава им се ражда бебе и проблемите истински набъбват.

Дейвид обаче упорито пише пиески и сценарии и дори успява да си намери агент, който вярва в него— наистина късмет в света на Холивуд. И тогава идва бленуваното телефонно обаждане—едно студио е проявило интерес към негов сценарий.  Следва мечтаният успех, съпроводен от още по-големи пари, и Дейвид напуска семейството си, за да заживее с разкошната си любовница.  Изкушенията, на които не устоява, растат лавинообразно и изведнъж всичко тръгва по нанадолнището. Късметът ли му изневерява, или се случва нещо наистина зловещо?

Към откъса от "Изкушение"