Концертът на Дейвид Санборн, обявен първоначално за 25 октомври, се премества за друга дата, заради промени в графика на турнето му, наложени от мениджмънта на артиста, съобщиха организаторите от SME.

Събитието ще се проведе на 29 октомври (сряда) от 20ч. в зала 1 на НДК в рамките на ежегодния фестивал Мюзик Джем 2008. Всчки закупени билети за концерта ще важат за новата дата - 29 октомври - без презаверяване.

Дейвид Санборн е един от най-добрите саксофонисти за последните над 30 години и концерта му в София е част от настоящото световно турне на звездата, което стартира на 6 септември с участието му на Riverfront Jazz Festival в Ню Йорк.

Турнето включва 35 дати и ще премине през Съединените Щати, Мексико и Япония. Само три държави от цяла Европа са включени в графика на турнето и България е една от тях, наред с Германия и Франция.

Всички фенове на Дейвид Санборн у нас могат да се чувстват истински късметлии, защото ще бъдат едни от малкото европейци, които ще видят великия музикант на живо! В зала 1 на НДК ще прозвучат някои от най-големите хитове на виртуозния музикант, а концертът ще продължи два часа.

Билети за шоуто на 29 октомври могат да нъдат закупени от кастите на Тикетпро в цялата страна, билетен център НДК и онлайн