28 души са задържани преди футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски", каза пред БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Хванатите са били или без документи за самоличност, в нетрезво състояние, или са нарушавали обществения ред.Потвърдила се е информацията за нападенията над чужденци, за която се говори в социалните мрежи, поясни Лазаров. След 21 ч снощи 7 фенове на „Левски" и един на ЦСКА са направили опит да нападнат четирима чужди граждани от африкански произход при джамията в центъра на столицата. Нападението е предотвратено.

„МВР ще направи всичко възможно, в рамките на закона, да осигури сигурността на гражданите и опазването на обществения ред преди, по време и след футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски". Подготвени са водометни машини. Засилено е полицейското присъствие на територията на цялата столица", каза Лазаров.

Има контролни пунктове около стадион "Васил Левски", няма да се допускат малолетни и пияни хора. Има сформиран щаб, в който участват СДВР, зам.-районни прокурори, а след инцидента снощи в отряда участва и човек от специализирания отряд за борба с тероризма.