Заклетият ерген Джордж Клуни и любимата му Амали Аламудин се ожениха в събота на частна церемония във Венеция. За съпруга и съпруг двойката бе обявена от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони.

Новината бе обявена официално. "Джордж Клуни и Амал Аламудин се ожениха вчера, събота, 27 септември, по време на частна церемония във Венеция, Италия", заяви агентът на актьора - Стан Розенфелд в кратко изявление в Лос Анджелис.

Дни преди мероприятието да се случи, то разбуни Венеция с изключителните си мерки за сигурност, които трябва да гарантират пълна дискретност и загадъчност около всеки детайл, тридневните пиршества усложняват и без това нелесното придвижване на местното население сред каналите.

Над 400 бодигардове са се грижили за сигурността на близо 130 гости, плюс десетки общински полицаи, които работят извънредно през уикенда за сметка на актьора. Много от величайшите холивудски гости на Джордж Клуни пристигнаха още в петък, когато в лагуната акостираха и самият той и годеницата му Амал Аламудин.