Годината е почти пред своя край, така че е време да направим обобщение на всички променени звездни статути.  Събрахме на едно място всички холивудски знаменитости, които през 2011-а се осмелиха да изрекат своето "Да" пред целия свят, приковавайки вниманието на фенове и журналисти върху най-важния ден в живота им.

ПРИНЦ УИЛЯМ И КЕЙТ МИДЪЛТЪН

Няколко реда са малко, за да може да се пресъздаде СВАТБАТА НА ГОДИНАТА. Принц Уилям и Катерина Мидълтън се врекоха във вечна вярност на 29 април в Кентърбърийското абатство, където преди години се ожениха родителите на Уилям -  принц Чарлз и принцеса Даяна. Церемонията протече пред погледите на над 1 млн. души, излезли по улиците на Лондон и още над 2 млрд. пред телевизионния екран. Подробностите около тържествата, гостите и специалните им тоалети са неизчерпаеми, но това е напълно нормално за една истинска Кралска сватба, която успя да развълнува целия свят.

 

КИМ КАРДАШИЯН И КРИС ХЪМФРИС

Една от най-добре платените риалити звезди и 26-годишният играч на "Ню джърси Нетс" размениха брачните си обети на церемония в частно имение в Монтесито, Южна Калифорния през август. Въпреки че Ким и Крис се разделиха малко след сватбата, бляскавата церемония за милиони и стотиците поканени знаменитости, превърнаха събитието в едно от най-обсъжданите през годината. И как няма да е като сп. People плати 1,5 млн. долара за правата над снимките от събитието.

 

КЕЙТ МОС И ДЖЕЙМИ ХИНС

Световният топ модел Кейт Мос се омъжи за китариста на групата The Kills Джейми Хинс в малка църква в селцето Саутроп, южна Англия. Пътищата около локацията на сватбата бяха затворени и охранявани от полицейски части заради капризите на булката. Най-голямото желание на Кейт беше, първият й брак да не бъде обезпокояван по никакъв начин от неканени журналисти.

 

РИЙЗ УИДЪРСПУН И ДЖИМ ТОТ

Актрисата от "Професия блондинка" сключи втория си брак през март тази година. Тя се врече във вечна вярност на Джим Тот пред погледа на неколцина звездни гости, сред които и първия й съпруг Райън Филип. Церемонията се състоя по залез слънце в имението на Рийз в Оджай - град, разположен на 150 км северозападно от Лос Анджелис. Романтичното тържество беше окрилено от 80 бели гълъба, пуснати на свобода след заветното "Да" на младоженците.

 

ПРИНЦ АЛБЕР И ШАРЛИЙН УИТСТОК

През юли жителите на Монако ликуваха по повод сватбата на заклетия ерген Принц Албер II. Той се врече на принцеса Шарлийн (южноафриканката Шарлийн Уитсток) на религиозна церемония в почетния двор на княжеския дворец, превърнат за един ден в храм. На венчавката присъстваха 850 гости, между които държавни и короновани глави, и звезди от шоубизнеса. Въпреки тяхното внимание, младоженците успяха да се присъедят и към своите поданици на площада, излезли от домовете си, за да ги поздравят.

 

ЛИЛИ АЛЪН И САМ КУПЪР

Британската поп певица Лили Алън се омъжи през юни за предприемача и декоратор Сам Купър в собствената им къща в Глочестършайър (югозападна Англия). Пред близо стоте гости младоженецът избра да сподели и "голямата новина", а именно че с Лили ще стават родители. Влюбените бяха безумно щастливи от този факт, а денят на сватбеното тържество, самите те определиха, като "един от най-важните в живота им".

 

ПОЛ МАКАРТНИ и НАНСИ ШЕВЕЛ

През октомври Пол Макартни се ожени за трети път. Новата избранница на сърцето му е  американската богаташка Нанси Шевел, която е с 18 години по-млада от легендарния "Бийтълс". Гражданската им сватбена церемония се състоя в лондонското кметство Old Marylebone, а тържеството, което бяха организирали бе скромно, без много шум и само в компанията на най-близки приятели.

 

ШАНАЯ ТУЕЙН И ФРЕДЕРИК ТИБО

На миналата Нова година кънтри певицата Шаная Туейн каза "Да" на бизнесмена Фредерик Тибо, след повече от две годишна връзка. Двамата организираха романтичното си тържество на плаж в Пуерто Рико, а единствените им свидетели бяха около 40 близки роднини и добри приятели.

 

ЗАРА ФИЛИПС И МАЙК ТИНДЕЛ

Внучката на британската кралица Елизабет ІІ - 30-годишната Зара Филипс, се омъжи в Единбург за 32-годишния капитан на националния отбор на Англия по ръгби Майк Тиндел през юли. Бракосъчетанието се състоя в църквата Кенънгейт на кралския дворец Холируд. А това се превърна във втората сватба в британското кралско семейство само за една година, след бляскавата венчавката на Уилям и Кейт през април.

 

ТАРА РИЙД И ЗАХАРИ КЕХАЙОВ

Звездата от "Американски пай" изненада светските хроникьори с неочакваната си сватба през август. Тара Рийд се омъжи тайно на гръцкия остров Санторини в деня, в който се сгоди за българина Захари Кехайов. По-късно се оказа обаче, че бракът им не е признат от амеркинските власти и е невалиден, но това не променя факта, че сватба наистина е имало.

 

Вижте ТУК българските V.I.P. сватби на годината.