Шампионката на леда, която от 2 седмици е в София заради участието си в „Денсинг старс", е разделена със сина си Даниел. Момчето е останало в Москва при баща си Максим Стависки, който забранил спортистката да го води в родината си.

„Максим не ще и да чуе за България и не дава и кракът на сина му да стъпи тук. Той е убеден, че ако го доведе, детето ще пострада, защото ще бъде снимано от папараци и ще се пишат глупости по адрес на семейството", обясняват шокирани роднини на Денкова. По думите им Стависки буквално отвлякъл момчето, като ден преди заминаването на Албена за София, той отпрашил с него в провинцията, за да е сигурно, че майка му няма да го качи в самолета.

Фигуристката страдала много заради отношението на мъжа си към родината й и факта, че я разделя с Даниел, но не искала да си създава семейни проблеми и да проваля брака си. Затова се примирила с решението на Максим и сега се налага да пътува чак до Москва, за да се види с детето, а после да се върне обратно в София за следващата си изява в „Денсинг старс".

„Няма избор и ще трябва да измине огромното разстояние, защото всеки ден тъгува за Дани. Досега не се е разделяла с него за повече от ден и сърцето й се къса. Дано този път Максим е по-благосклонен и й разреши да доведе момчето. Така и нейното семейство ще може да го види, защото и те страдат от неприятната ситуация", коментират близки на фигуристката.