Много от проблемите на хомосексуалистите в България идват заради погрешното отношение на децата, което се изгражда още в училище, смята Аксиния Генчева, изпълнителен директор на гей организацията "Джемини".

"В учебниците поне от 9-ти до 12-ти клас трябва да се обръща внимание на това, че светът е различен. Така например в часовете по литература както се учи за любовта на Яворов към Мина и Лора и това как тя е повлияла на произведенията му, трябва да се учи и за любовта на хомосексуалните автори, които са повлияни в творчеството си от своите партньори", каза тя в интервю за в. "Новинар".

"Промяна трябва да има и в учебниците, защото в сегашните се споменава само за една различна група в българското общество и това са турците. Това е неадекватно, при положение че в България има роми, хора с увреждания, хомосексуални, имигранти...", продължи 28-годишната майка на едно дете.

В интервюто тя коментира и положението на политиците хомосексуалисти, които "отричат", че са такива.

"В сегашната политическа картина има политици и държавници, които са хомосексуални, но те не просто го крият, а го отричат. В частния си живот не го правят, но пред обществото да. Явно виждат проблем в това. Според мен те са страхливи, защото когато си уязвим за нещо, тогава могат да те изнудват за всичко, не само за това с кого спиш."

Ако се чувствате различен, включете се в тази група!