Новият хит на книжния пазар е романът на М. Л. Стедман ''Светлина между два океана'', който ще излезе в петък, на 17-ти май.

Книгата е получила признание от ''Гудрийдс'' и Американската асоциация на независимите книжарници, която я определя като най-добър исторически роман.

Действието на историята се развива през 1920г., когато след четири години на Западния фронт Том Шербърн се е завърнал в Австралия и е назначен за пазач на фара на Янус Рок. Той е единственият обитател на този отдалечен от брега остров и се надява, че усамотението ще го откъсне от кошмарите на войната.

През 1926 г. смелата и решителна Изабел, която сама е пожелала да сподели с Том суровото ежедневие насред океана, е на гроба на мъртвородения си син, когато чува бебешки плач. След три безуспешни опита да се сдобие с дете, тя решава, че е полудяла.

Но вълните наистина са изхвърлили на брега лодка, в която има труп на млад мъж и живо няколкомесечно бебе. Том настоява веднага да докладва по морза за инцидента. Но Изабел го моли да изчака един ден.

Един драматичен роман за почтени хора, взели трагично решение, който ще ви заплени. Те нарушават законите, за да послушат сърцата си. Незабравима история, в която доброто и злото имат едно и също лице. /Lifestyle.bg