Три кино салона в столичен мол едва побраха всички желаещи да видят новия филм на Ники Илиев "Живи легенди". Актьорът събра много приятели и колеги, за да представи новата лента и то само два дни преди официалната премиера, която е навръх Свети Валентин.

Желаещите да видят новият БГ филм се оказаха повече от предвиденото и затова се изви дълга опашка. Накрая всички гости бяха настанени, като дори и третият салон бе запълнен до последното място.

След "Чужденецът" това е вторият филм, на който Ники е сценарист, режисьор и освен това играе в лентата заедно със съпругата си Саня Борисова.

И този път в негов филм участие записва и чужда звезда - легендарният Микеле Плачидо. В "Чужденецът" пък се изяви друг световно известен актьор - Кристоф Ламбер.

Силно участие в "Живи легенди" записват още Орлин Павлов, Яна Маринова, Любо Ковачев, Димо Алексиев, Стефан Щерев и Георги Кадурин, който е и вуйчо на Ники Илиев.

Заради ролята на стрийптизьорка, която Яна Маринова играе в лентата, актрисата посещавала 4 месеца курс по пол денс, за да се научи да се върти на пилон.

След прожекцията на филма, който според прогнозите се очаква да е по-добър от "Чужденецът", актьорският състав се отдаде на парти, където писъстваха много имена от кино средите, сред които - Цветана Манева, Асен Блатечки, Калин Врачански, Деян Донков, и др. Сред музикантите се отчетоха Поли Генова и Камелия Тодоров.

Христо Сираков също не пропусна предпремиерата, като отново блесна с нова жена до себе си.

Ето и любопитни подробности за сюжета на "Живи легенди":

Сценарият на „Живи легенди" е дело на Ники Илиев и Саня Борисова, които го пишат по време на медения си месец в Сицилия. Историята разказва за Павел ( в ролята Орлин Павлов), който е малко над 30-те и работи на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо от времето след абитуриентския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента са бившите му съученици. Затова решава да се върне в родния си град и да ги открие. Там Павел се забърква в поредица от щуротии, които преобръщат живота му по неочакван дори и за него начин...

Специална роля във филма е отделена на италианската звезда Микеле Плачидо, който играе художник и баща на героинята на Саня.

Филмът е заснет в рамките за един месец на следните локации: Русалка, Балчик, Летище Варна, Журналист, Шабла, Златни пясъци, София, Монако и Ница. /Lifestyle.bg