Наричани "хищници" без капка морал, често търпящи обиди и физически посегателства, папараците се борят за своето място под слънцето. Неслучайно и до ден днешен те са набедени за главните виновници за смъртта на британската принцеса Даяна. Понякога обаче дори и една единствена снимка е достатъчна да им осигури охолен живот и сериозна финансова независимост. Ето и кои са най-скъпите
попадения в историята:



1. Фреди Меркюри - през 1990 година папараци заснеха кадри с поп звездата, за която вече се носеха слухове, че се бори със СПИН.

До този момент фронтменът на Queen избягва да говори за състоянието си, но е заснет с приятеля си Гари Глитър в лондонски ресторант. Снимките, показващи измъчения му вид, се появяват в списание SIM срещу 230 хиляди долара.


2. Бритни Спиърс - датата е 21 февруари 2007 г., мястото е Лос Анджелис, пред дома на Кевин Федърлайн. Папаракът Дани Бой от агенция X17 се опитва да заснеме поп звездата, която вече видимо има психически проблеми.

Бясна, тя грабва първия изправил се на пътя й предмет и се хвърля срещу фотографа. Той успява да избяга, но не и преди да заснеме уникалната й физиономия.

За снимките взима 250 хиляди долара, още 40 заработва от продажбата на джипа си, който не е имал късмета да се отърве невредим като собственика си.


3. Кейт Мос - през октомври 2005 г., британският таблоид Daily Mirror публикува снимки на топмодела Кейт Мос, която блажено смърка кокаин с приятеля си Пийт Дохърти.

В резултат компаниите Chanel и Buberry веднага развалят договорите си с нея. Самата Кейт се извинява и преминава курс по лечение на наркозависимостта си. Папаракът получава за фотосите си 300 хиляди долара.


4. Грешката на Пентхаус - големият гаф, допуснат от списанието, бе че плати 500 хиляди долара на папарак любител за голите снимки на... Анна Курникова.

Малко по-късно се оказа, че хубавицата на фотосите няма нищо общо с тенисистката, а се казва Джудит Бенетон, дъщеря на италианския моделиер Лучано Бенетон.

Пентхаус бе в шок, Джудит и Курникова доволни от грешката, а най-щастлив бе папаракът Франк, който си задържа платената сума.


5. Гуинет Полтроу и дъщеричката й - през септември 2004 година един от най-скандално известните папараци - Стив Сандс (който заема заслужено място в списъка на 50-те най-отвратителни фотографи в Ню Йорк) успява да заснеме дъщеричката на Гуинет и рок музиканта Крис Мартин.

Това е първата фотография на "звездно бебе" и логично Стив я продава за един милион долара. След тази случка звездите вече предпочитат сами да продават правата за първата снимка на новородените си деца.


6. Принцесата на Монако Каролина - след развода си през 1982 г. с френския банкер Филип Жюно, принцесата се отдава на страстна връзка с тенис звездата Гилермо Виляс.

Първата им обща снимка се появява на кориците на цели 54 издания, а по-късно двамата се договарят да пуснат снимката на търг. Платената сума е 1 100 000 долара.


7. Жаклин Онасис в евино облекло - една от най-скъпите папарашки снимки е тази на прочутия през 70-те фотограф Рон Галел.

Точно през 1970 г. той успява, преоблечен като мексиканец, да се добере близо до Жаклин, която почива на щателно охраняван остров, частна собственост на семейството й.

Рон заснема Жаклин гола и после продава снимките за 1 200 000 долара.


8. Анна Никол Смит - преди около година папараците успяват да се доберат до мястото, на което бившата актриса и модел колабира и умира.

Фотосите са изключително шокиращи и много издания отказват да се борят за тях.

Американският таблоид National Enquirer обаче поема риска и плаща за тях сумата от 1 500 000 долара.


9. Принцеса Даяна и Доди Ал Файед - кадърът, на който принцесата е заснета с новия си любим - Доди Ал Файед на яхтата му в Сен Тропе доказва връзката им.

Очаквано тя се превръща и в най-скъпата до момента в историята папарашка снимка.

Цената й е.. 6 милиона долара.