Погребението на 22-годишната дъщеря на покойната певица Уитни Хюстън и рапъра Боби Браун - Боби Кристина бе съпътствано с огромни скандали. Момичето беше погребано до майка си и дядо си в Уестфийлд, Ню Джърси.

Боби Кристина, която почина на 26 юли, бе изпратена в сребърен ковчег, обсипан с рози. Ден по-рано в методистката църква "Сейнт Джеймс" в град Алфарета, щата Джорджия, се състоя опелото й, което продължи 2 часа.

Според американски медии траурната службата не е протекла гладко поради спречкване между бившата мениджърка на Уитни Хюстън и леля на Боби Кристина - Пат Хюстън и другата леля - Леола Браун.

Сестрата на Боби е напуснала службата в знак на възмущение. „Казах на Пат, че духът на Уитни няма да я остави намира задето говори на опелото" - заявила тя пред журналисти.

Леола Браун

Пат Хюстън е помолила опечалените да не купуват цветя за Боби Кристина, а с парите да направят дарения за благотворителната й организация. Лиола пък изригна във Фейсбук и призова хората да не даряват "и един скапан цент" за Пат и нейната организация.

Тя обясни, че снахата Хюстън не е "сладък и мил човек, колкото толкова отчаяно се опитва да се изкара". И заяви, че ако беше жива Уитни също не би одобрила постъпката на Пат.

С баба си Киси Хюстън

Лиола отново повтори твърденията си, че Уитни и Боби Кристина са били убити. Боби Кристина почина на 26 юли, след като беше в кома 6 месеца. Тя беше намерена в безсъзнание във ваната на дома си на 31 януари от приятеля си Ник Гордън.

Същата участ имаше и майка й. И Уитни Хюстън беше открита мъртва във вана, но в хотелска стая в Бевърли Хилс през февруари 2012 г.

Майка и дъщеря

Основните скандали вероятно тепърва ще се разразят заради наследството от 22 милиона долара, което момичето оставя. Неслучайно двете фамилии постоянно търсят поводи за сблъсъци.

Плановете за изпращането на Боби Кристина, които в последните дни се промениха няколко пъти, подновиха войната между клановете Браун и Хюстън.

Пат Хюстън заяви, че иска да направи парти за Боби Кристина, за да може момичето да бъде запомнено с усмивка. Братовчедът Дион обаче се възпротиви на идеята поклонението да се превърне в "абитуриентски бал".

Пат

Но Пат остана непреклонна. Тя събра в дома си в Атланта рода и приятели на Боби Кристина, които изтриха сълзите, загърбиха тъгата и пяха, и танцуваха в прослава на живота, пише "Дейли мейл".

Същевременно Ник Гордън, годеникът на Боби Кристина, поиска от настойниците й да го допуснат на погребението. Той пратил писмо до Боби Браун и до Пат Хюстън, в което пише:

"Моля за вашата благословия да видя за последен път Криси. Не искам да предизвиквам никакви неприятности или суматоха. Обичах Криси с цялото си сърце и съм съсипан от смъртта й.

Имам нужда да кажа "Сбогом". Моля да свалите охраната и да ми дадете тази възможност. Криси ме обичаше много и би искала да съм там. Моля, вземете това предвид. И двамата сте в молитвите ми. Знам, че страдате. Господ да ви благослови и да изцели сърцата ви."

Достъпът на Ник обаче беше отказан, след като стана ясно, че тече разследване за участието му в инцидента, след който Боби Кристина изпадна в кома.

Освен това е повдигнато и обвинение, че Гордън си е присвоявал тайно пари от банковите сметки на Боби Кристина./Lifestyle.bg