По време на Годишните музикални награди на телевизия „Планета" и в навечерието на предстоящатата великденска кампания на Holiday Heroes, Анелия изненада публиката, че тази есен ще изнесе самостоятелен благотворителен концерт за да помогне на каузата на празничните герои.

След като получи награда за „Оригинално присъствие на концертната сцена", хитовата изпълнителката покани на сцената ръководителката на благотворителната кауза Росица Томова, за да анонсират заедно предстоящото събитие, съобщават организацията.

Анелия е сред първите посланици на Holiday Heroes, които през 2012 година започват да разпространяват идеята да се помогне на хиляди социално слаби семейства, самотни майки, хора в неравностойно положение да получат пълни празнични пакети с хранителни продукти, пише Signal.bg

Изпълнителката става част от първата организация за директна благотворителност в България, като заедно със стотици доброволци доставя пакети директно до домовете на семействата, за да бъде трапезата им наистина празнична за Коледа и Великден.

През последната кампания на Holiday Heroes, Анелия посети дома на Гергана - самотна майка, която отглежда сама двадесет и две годишният си син - инвалид.