„Дъщеря ми Надежда бе тормозена в продължение на месеци по телефона. Някакъв маниак не спираше да ѝ звъни. Дори беше следял пътуванията ѝ в чужбина", разкри пред "България Днес" майката на тризначките от Благоевград - Люба. Вяра, Надежда и Любов в момента са в къщата на "ВИП брадър". Само преди месец обаче семейството изживява истински кошмар.

Надежда, която е имала авантюра с любовника на Черната Златка, попада в пипалата на сутеньор. Името му е Игор Берлин. Той е македонец по произход, но се подвизава в България. Оплита в мрежите си десетки момичета, които след това прави проститутки в чужбина.

Сред засегнатите от него попада и тризначката Надежда. Майка ѝ твърди, че нямат никаква представа как Игор Берлин влиза във връзка с Надежда,

"Не знаем откъде ѝ е намерил телефон", казва Люба. Самата Надежда е признала пред майка си, че сутеньорът я заплашва. Той следял постоянно къде ходи дори когато излиза в чужбина. Пращал ѝ есемеси с текст: „Знам къде си!".

С течение на времето Игор отправил дори директни заплахи, че ако Надежда не замине с него, ще ѝ се случи нещо лошо. Надежда прекарва няколко месеца в стрес какво може да ѝ се случи. В началото си мисли, че това е просто лоша шега. Впоследствие се убеждава, че си има работа с опасен човек. Насилникът дори не криел, че иска да превърне Надежда в проститутка.

"Не знаехме как да реагираме. Притеснявахме се, че ако подадем сигнал в полицията, ще стане по-лошо. Впоследствие разбрахме, че още десетки момичета са тормозени", разказва Люба.

Семейството попада случайно на предаване на „Часът на Милен Цветков", в което анонимно момиче разказало за неволите си с македонеца. Жертвата разказа как перверзникът я примамил с обещание за работа в Скопие. Вместо това Игор я заключил в апартамент и я изнасилвал дни наред. Накрая довел и свои приятели, които също се включили към оргията.

С компрометиращите снимки, направени тогава, македонецът изнудва момичето вече седми месец. Въпреки десетките момичета, оплакали се от Игор Берлин, срещу него няма повдигнато обвинение.