През седмицата новата песен на Рени изтече в интернет. Проектът, по който фолк звездата работи отдавна, е бил пуснат в демо версия, а самата поява се оказала съвсем ненавременна. По този повод изпълнителката изрази възмущението си от некоректната постъпка спрямо нея и хората, работещи по проекта, пише signal.bg.

"Рядко си позволявам да давам изявления в социалната мрежа, но просто съм възмутена от случващото се. Разбрах, че песента "Summer in Bulgaria", която подготвяме от дълго време, е изтекла в интернет пространството. Това никога досега не се е случвало и просто не знам кой би спечелил от това да ограби труда на мен и всички хора, които стоят зад този проект. Сингълът е замразен от 2 месеца, поради обективни причини, а версията, която се разпространява е демо. Не знам дори какво да кажа, защото едва ли някой би разбрал колко коства на един изпълнител да прави песни ..." - написа тя във фейсбук профила си.

Още през месец май Рени разказа за проекта си: "Песента ми е подарена от Горан Радкович - Рале, хитмейкър от Сърбия, който е правил и моите предишни хитове в Сърбия. Той е решил да напправи един балкански проект с различни певци от различни държави. Той им е дал песни, които да направят и ги включва в един албум. От този албум, когато излезе, ще ми бъдат дадени над 100 бройки, които да раздавам тук като реклама. Песента е в дует с Етиен Леви. Той пее на английски, аз на български. Участва и един млад рапър Nasio".