„Три" - горещото парче на Ирина Флорин, към което Васил Стефанов засне клип преди дни, е по текст на Ваня Щерева и музика на Момчил Колев, аранжиментът е на Жоро от „Остава". Ето какво каза певицата пред Lifestyle.bg за отношенията си с Койна Русева и Касиел Ноа Ашер, както и за колабирането си по време на снимките.


Ирина, как се роди идеята за клипа с актрисите Койна Русева и Касиел Ноа Ашер"?

- Самият текст ме поведе към този сюжет за видео. Още като чух парчето си представих три завършени жени, които сами са се изградили като личности. И веднага ми хрумна идеята за Койна и Касиел. Така че идеята за клипа е моя.

Познаваш ли се добре с двете актриси и какво точно имаш предвид под завършени жени?

- Ние от доста време се познаваме и винаги, когато имаме възможност, се чуваме и виждаме. А що се отнася до определението ми „завършени жени", визирам това, че и трите сме се изградили и в личен, и в професионален план сами. И Койна, и Касиел имат страхотни характери, макар и много различни, както и визуално се различават. Всъщност и трите сме различни, но в същото време имаме своите изградени независими характери и самостоятелен живот като жени и майки.

Те веднага ли се съгласиха да участват?

- Да, проблемът беше да намерим един ден, в който и трите да сме свободни, за да заснемем клипа. И това стана в една прекрасна неделя, беше 8-ми февруари. Всичко беше професионално от тяхна страна, нямаше - не мога или не искам. Стайлингът го направих аз - облякох ги с мои дрехи, бижута и аксесоари. Идеята за лекия грим също е моя, както и прическите им да бъдат така, както се чувстват най-удобно и добре, и се харесват. Нямаше неща във видеото, които не искаме да правим заедно трите.

Кое беше най-забавно по време на снимките?
- Всичко... Но основният ни лаф беше „кучици". Той е на Койна, която така се обръщаше към нас.

Каква е истината за инцидента по време на снимките, когато си колабирала?

- Почти се очакваше това да се случи. Когато снимам не се храня през целия ден, само вода пия. Но този път и вода пих малко. Напушихме се здраво с наргиле и Койна, и Касиел си тръгнаха, понеже кадрите с тях приключиха. Аз останах, за да дозаснемем как пуша пура. Режисьорът все ме подканяше да дърпам, за да има пушек и вероятно съм глътнала от дима, както и от този около мен и колабирах. Екипът доста се поуплаши. Но не е вярно, че съм ходила в „Пирогов", няма такова нещо. Просто преустановихме снимките, донесоха ми кисело мляко, полежах малко, починах си и продължихме работа. Повечето къдри с пурата са заснети, като бях много зле, но не исках да спирам. Състоянието ми не се отрази на клипа. Разбира се, трябваха ми няколко дни след това, за да се възстановя.

Получи ли се клипа?

- Е-е-е, това не мога да кажа! Но досега не съм правила такъв клип. Той е прекалено жизнерадостен, може би за първи път ще ме видят да се смея във видео. По принцип моите песни са по-лирични и меланхолични. А в клипа към „Три" хората ще видят една друга Ирина - много усмихната и весела. Това дори ми харесва! Истината е, че и трите много се забавлявахме по време на снимките, смяхме се, но накрая стана от играчка - плачка, разбира се. В края на краищата инцидентът с мен не попречи и не помрачи настроението. Е, не беше приятно, но се случи и отмина.

Успяхте ли да покажете целия замисъл на видеото?

- Сюжетът на клипа следва този на текста в песента - три жени, които могат да бъдат приятелки. Те са със своите неудачи и успехи в любовта, амбиции и желание да задържат на всяка цена и с всякакви средства любимия човек. Текстът е много силен, актуален и женски, в същото време и много съществен.

В какъв период от живота си се намираш относно любовта?

- Не мога да живея без любов. Ако не обичам мъж, правя нещо, което обичам - картини, песни, дизайнерски модели за колекции. Винаги обичам нещо! Разбира се, любовта към един мъж, не може да се сравнява, както любовта към одушевените с неодушевените предмети. Но това е вид сюблимация, която винаги ме е съпътствала в живота и ме е спасявала в тежки моменти, в които не съм имала близък човек до себе си.

В момента има ли човек до теб?

- Не, няма...

Освен с видеото към песента „Три", с какво друго се занимаваш?

- Още два нови сингъла ще представя тази година. Едната песен е клубна - динамична и танцувална, а другата, която ще пусна есента е уникална балада. И двете песни са писани специално за мен от Момчил Колев, както винаги.

Може ли да се каже, че по-агресивно се завръщаш към музиката сега, защото ти определено не си всеяден артист, винаги подбираш нещата, с които да се появиш в публичното пространство?

- Не бих казала, че е агресивно моето завръщане. Просто съм на такъв етап в живота си, в който ми се прави музика, а имам прекрасни песни. Отделно стои и моят проект за лайфовете, за който искам да направя и нов репертоар. Освен популярните си песни, имам нужда от нови, свежи, които да изпълнявам на тези участия.

С кои музиканти ще се представяш?

- Стефан Попов и Гого от „Гравити Ко", има и гост-музиканти, които свирят на китара, виолончелистка, танцьорка, беквокалистки - зависи от конфигурацията, която искат от нас.

Тези клубни участия карат ли те да се чувстваш по-вътре в музикалния живот у нас?

- Нямам усещане, че съм вън или вътре в музикалния свят. Аз не съм излизала от този свят, от когото съм част. Въпрос на избор е дали ще има по-голяма пауза в отсъствието ми от сцената. Наистина не държа да съм в публичното пространство на всяка цена. Музикалният свят у нас в момента е доста странен и доста объркан. Нещата може би са в процес на преструктуриране, имайки предвид основните организации „Профон" и „Мюзикаутор". Наистина трябва да има яснота, която да доведе до справедливост./Lifestyle.bg