На всички ни е известно, че хората, които преуспяват и в музикалния и във филмовия бизнес са малко. Повечето се захващат с едното и достигнат ли върха, решават да се пробват и в другото, като обикновено стават за подигравка на публиката. Списание Rolling Stone публикува своята класация на 25 музиканти, които са и добри актьори.

25. Flea от Red Hot Chili Peppers за ролята му в екшън-комедията от края на 80-те години - "The Blue Iguana". Въпреки, че филмът е посредствен Flea прави едно достойно представяне.

24. Хенри Ролинс, който е по-известен като фронтмен на калифорнийската пънк група Black Flag, прави забележително представяне във филма "The Chase" от 1994г., в който участва и Чарли Шийн

23. Kid N' Play за комедията „House Party" от 1990г.

22. Гръндж кралицата Къртни Лав заедно с Уди Харлсън с драмата „The People Vs. Larry Flynt" (1996).

21. Рапърът Ice-T за хитовия криминален сериал „Law & Order: Special Victims Unit"

20. Невероятната поп изпълнителка Даяна Рос прави забележително участие в дарамата от 1975г. „Mahogany"

19.. Колкото и налудничаво да ви изглежда тази позиция се заема от Ринго Стар с участието му в не толкова добрата комедия „Caveman", а годината е 1981г.

18.Легендарният фронтмен на Rolling Stones Мик Джагър, а филмът е „Freejack"

17. Кралят на рока Елвис Пресли и уестърна „Flaming Star", заснет още през 1960г.

16. Куийн Латифа прави една от най-уникалните роли в историята на киното с култовия мюзикъл „Chicago", в който участие взимат и Катрин Зита Джоунс, Рене Зеуегър и др.

15. Дуайт Йоакъм играе обирджия в трилъра от 2002г. „Panic Room", където си партнира със Джоди Фостър.

14. Джо Стръмър в криминалната драма „Mystery Train" от 1989г.

13. Ice Cube има честта да участва заедно с Джордж Клуни и Марк Уолбърг във военния трилър „Three Kings"

12. Ето, че дойде ред и на Кралицата на попа - Мадона. Тя влиза в тази класация с филма „Dick Tracy"

11. Мос Деф и фантастиката от 2005г. „The Hitchhiker's Guide to the Galaxy"

10. Поп дивата Шер може би е по-известна на българската публика от филма "Mermaids", но играта й с Никълъс Кейдж в екарнизацията от 1987г. „Moonstruck" е просто незабравима.

09. Стивън Ван Занд за участието си в криминално-драматичния сериал „The Sopranos"

08. Джо Дой за мюзикъл-драмата „Georgia"

07. Крис Айзък и участието му в Twin Peaks от 1992г.

06. Светилото на рапа Ту Пак е блестящ в един от малкото и значими проекти, които остава след смъртта си - "Juice" от 1992г.

05. Том Уейтс остава в сърцата на зрителите с незабравимата драма, украсена с приятни джаз мотиви „Short Cuts" (1993г.)

04. Въпреки, че е обявявана многократно за най-зле облечената жена в света, няма как да не споменем актьорския талант на Бьорк във фентъзито „Drawing Restraint 9"

03. Тук заслужено се нарежда Уил Смит - след успеха на „Men in Black" и други фантастики, не по-малко сполучливо играе и в драмата "The Pursuit of Happyness", която завладя кината миналата година.

02. Крис Кристоферсън, който си партнира със знаменитата Барбара Стрейзънд през 1976г. в романтичната драма „A Star is Born".

01. Почетната първа позиция заслужено се заема от Дейвид Бауи с ролята си на Goblin King в невероятния приключенски филм от 1986г. „Labyrinth"