Една от величествените гледки с много вода са Крушунските водопади  край Ловеч. За да стигнете до там трябва да стигнете до с. Крушуна, което се намира (област Ловеч).

Водната каскада запленява от пръв поглед.Освен спускащата се вода красотата се допълва и от растителността наоколо.

Водопадът се разделя на няколко ръкава. По-страхливите, които не искат да катерят склона, могат да се любуват на спускащата се по скалите вода и без да е необходимо да се изкачват нависоко. Дори и на по-ниска повърхност гледката си остава все така красива.

Но тези, които държат да видят водопада в цялата му красота и да си направят снимки на някоя по-висока скала, могат да сторят това, като изкачат специално изградените стълби и еко пътека.

Така се стига до друга гледна точка на водопада, където могат да се видят интересни скални образование и отново красиво спускаща се вода отвисоко.

Тази гледка  завладява погледа и буквално ти се приисква да се снимаш до всяко кътче откъдето потича вода.

Крушунските водопади са величествени през всеки сезон. Те са красиви през пролетта, когато всичко е в зелено. Най-посещавани са може би лятото. През горещите дни, особено през уикендите, край  водопадите се събират много хора. Тогава е трудно в снимките ти да не се окажат и още много други хора именно в твоя кадър.

През  есента всичко е окъпано в жълто-оранжеви нюанси. Зимата там е една бяла приказка.

Водопадите могат да послужат като чудесен естествен декор и не е случайно, че на това място са заснети няколко видеоклипа. Мястото е подходящо и за фотосесии. Няма съмнение, че и най-непрофесионалният кадър би изглеждал царствено.

На тръгване от Крушунските водопади ти се иска да поостанеш на една от малкото пейки там и просто да послушаш шума на водата. За да не се разделяш толкова бързо с този красив район, можеш да отскочиш до Ловеч за сувенир. Едно интересно място, откъдето да се снабдиш с магнит или някое малко подаръче, са магазинчетата, намиращи се в  т.нар. „Покрит мост". Той се намира над р. Осъм в града и е дълъг 106 м. Освен, че е символ на Ловеч, мостът е и единственият покрит на Балканския полуостров. /Lifestyle.bg

снимки: Анита Иванова