1. Заливът Ханалей, Хавай

Заливът Ханелей е дълъг 3,2 км, заобиколен е от палми и има чудесна гледка към множество водопади, които се спускат от 1200 метровите върхове. В него има и забележителен животински и растителен живот.

 

2. Плажът Сиеста, Сарасота, Флорида

Плажът във Флорида е един от най-белите плажове в света, но заедно с уникалната подпочвените формации, чистотата му и възможността за пълноценна почивка го нареждат на второ място в класацията на д-р Стивън Лийтърман.

 

3. Плажът Купърс, Саутхемптън, Ню Йорк

Плажът е заобиколен от множество пясъчни дюни, обрасли с американска плажна трева, а пясъкът е зърнест бял-кварц.

 

4. Плажът Коронадо, Сан Диего, Калифорния

Плажът е описан като "същински морски оазис" от д-р Стивън Лийтърман. Има богата субтропична растителност, средиземноморски климат, а вълните в него се разбиват по магически и хипнотизиращ начин. За четвъртото място на плажа спомага и уникалния "Хотел дел Коронадо", който е издигнат преди повече от век и има изключителна архитектура.

 

5. Плажът Хамоа, Мауи, Хавай

Ърнест Хемингуей веднъж е казал, че плажът Хамоа е едно от най-прекрасните места в света и за това появата му в този списък въобще не е учудваща.

Брегът е изграден от странна смесица от корали, изсъхнала лава и пясък и всичко това е "набраздено" с планини, а палмите са навсякъде. Като се добавят и красивите цветя, които растат там, петото му място е съвсем заслужено.