Грешна диагноза може би е коствала живота на известния холивудски актьор Робин Уилямс. Според нова информация се оказа, че известният комик не е страдал от болестта на Паркинсон, пише BulgariaUtre.bg.

Диагнозата, която му била поставена, се оказала медицинска грешка, съобщава в новия си брой списание In Touch, позовавайки се на резултатите, направени от патолозите.

Докладът от аутопсията, след самоубийството на актьора, стана известен едва сега. Чуждите медии смятат, че именно диагнозата Паркинсон може би е повлияла на решението на 63-годишния актьор да избере смъртта.

Според Radar Online, аутопсията показва, че относно Робин Уилямс едва ли е възможно да се говори за това заболяване. "Можем да говорим за деменция с телца на Леви" - отбелязва изданието.

Робин Уилямс беше намерен мъртъв на 11 август 2014 в 11:55 часа местно време в дома си в град Тибурон. Според експерти по съдебна медицина "по тялото има следи от удушаване, а на шията имал колан."

Това води до заключението, че популярният актьор се е самоубил. Няколко дни след смъртта на Уилямс, неговата вдовица Сюзън Шнайдер заяви, че той е бил много разстроен заради поставената му диагноза Паркинсон.

Робин Уилямс е роден на 21 юли 1951 г. в Чикаго. Завършва училище за драма "Джули Андрюс"./Lifestyle.bg