Ретроспективната изложба Savage Beauty на легендарния британски дизайнер Алекзандър Макуин в лондонския Музей Виктория и Алберт временно ще работи денонощно заради огромния интерес към нея.

Новия режим на работа ще важи не за цялата седмица, а само за почивните дни, уточнява Би Би Си. В останалите дни изложбата ще бъде закрита през нощта. Тя е платена.

Интересът към изложбата бил толкова огромен, че месец преди края й са били отпечатани още 12 000 билети. Музеят обаче смята, че и тези билети няма да са достатъчни.

От откриването на изложбата в средата на март тя е посетена от 345 000 души, което прави средно над 100 000 а месец, пише БГнес.

Изложбата може да се превърне в най-посетената експозиция на престижния музей. В момента класацията се оглавява от изложбата на модерното изкуство през 2003 година, посетена от 360 000 души.

Алигзандър Макуин е роден през 1969 година в Лондон. Първата му колекцията е показана през 1994 г. в британската столица. В краткия си иначе живот дизайнерът е бил 4 пъти удостояван със званието за най-добър британски дизайнер на годината. Маккуин се самоуби през 2010 година след продължителна и тежка депресия.