По време на круиз с кораб по италианското крайбрежие Антония Петрова си е дала дума отново да се върне по тези места. И да вдигне сватба край италианското море. Това сподели тя в "На кафе" по Нова телевизия и се похвали, че е почивала редом до Моника Белучи, Доменико Долче и Стефано Габана в курорта Таормина.
С любимия си Александър Бередедин Антония Петрова смята да вдигне лятна сватба край море. Церемонията се пада втора за миската, след като първата бе проведена в Москва.

Тя сподели, че с Александър са станали още по-привързани след почивката си в Италия. И не коментира твърдението на Гала, че мъжете у нас като вземат брачно свидетелство, все едно вземат нотариален акт. "Аз нямам брачен договор, имаме си пълно доверие. С Александър не сме говорили по тези неща", каза миската и допълни, че е избрала тази тема, за да пише дисертация като юристка. "Когато нямаше мъж до мен, ставаше опасно", изкокетничи Антония, намеквайки , че италианците са царе на флирта.

Мис България 2009 е почивала на италианския бряг, редом до звезди като Моника Белучи, София Лорен и Орнела Мути. Тя е чула и видяла изригване на вулкана Етна, била е и в родното село на дон Корлеоне.