Снощи към 22 ч. автомобилът на журналиста Сашо Диков бе взривен пред блока му в кв. Гоце Делчев. Бомбата е била поставена пред предната лява гума на колата му.

В предаването "Тази сутрин" Диков даде малко повече яснота относно това, какво е правил и къде е бил през деня преди самия  взрив. Журналистът разясни, че същия ден автомобилът е бил шофиран от дъщеря му Петя Дикова. Тя ползвала неговата кола 3-4 дни, тъй като нейната била в сервиз. Същият ден двамата се срещат и Петя връща автомобила на баща си.

Към 18:30 ч. Диков се прибира от работа и паркира автомобила си пред своя блок... докато към 22 ч. не се чува силен взрив.

„Взривът е бил огромен. Според първите заключения, ако е имало човек вътре е щял да стане на парчета. Предна част на колата, на практика, я няма, воланът е на задната седалка, задната броня е на 10 метра отзад. Ако е имало случайно минаващи хора в радиус от 2-3 метра едва ли са щели да останат живи", казва още Сашо Диков.

До 3 часа през нощта журналистът и дъщеря му Петя са давали показания в полицията. "Цяла нощ две патрулки пазеха пред нас. Нов оглед на мястото ще има отново днес. От взривната вълна чак до шестия етаж на блока има счупени прозорци", казва още Сашо.

Той признава, че заплахи не е получавал и си задава въпроса - "Аз не знам, какво трябва да престана да говоря, поне да бяха казали". Той обаче е категоричен: „Аз ще продължа да говоря, че Цветанов е недоразумение, че Бойко е загубил всякакво усещане за добро-лошо, че управляваният парламент от Цецка Цачева е абсолютно посмешище".

Сашо не знае кой би могъл да е извършителят, но смята: „Цели се моето сплашване и сплашването на всеки, който говори неправилно".

Диков прави паралел и с взрива на в. "Галерия", който бе на 10 февруари тази година. „От този случай (бел. ред. взривеният му автомобил снощи) минаха само около 8-9 часа, само че около "Галерия" минаха 8-9 месеца и извършителят още не е разкрит", припомня журналистът.

Освен предположението на Сашо Диков за сплашване, то журналистът има и друга версия  за случилото се. Взривът може да е дело на хора, "целящи да злепоставят правителството", изказа своите версии той.

Зад взрива стоят футболни фенове, коментира своята версия за инцидента Ивайло Караньотов. "Нямаме версия и двамата с Аня. Това, което аз мога да кажа, защото ги разбирам тия неща - това е нещо любителско и по-скоро навява на футболните фенове, които той много дразни", казва пред "Всеки ден" съпругът на Аня Пенчева.

Според него няма логика следата за атентата да има и политическа линия, подобно на "Галерия". "Сашо не е човекът, който ще разбуни толкова духовете. Както виждате, той не се и оплаква", разсъждава още по случая съпругът на актрисата. Атентатът бил  любителски, защото е с фитил.