Султан Али Рахматов е композитор и музикант. Уменията си получава от своите наставници, които от древни времена предават знанието си само на избрани от най-талантиливите и изявени ученици. Така от ранна детска възраст е започнал да създава музика, която да лекува.

Здравето е вибрация - ритъмът, и скоростта с който циркулира кръвта в човешкото тяло. Музиката е ритъм и тон, а здравето, се нарушава, когато вътрешната музика е нехармонична, за което е необходима помощ, за въръщане на верния ритъм.

На тази основа се използва и законът за вибрациите, за лечение на всяка болест. "Има ритъм, тон, височина, които повдигнат душата на човек, защото именно здравето на душата носи здраве на физическото тяло" споделя музикантът.

Не случайно, международно познатият и известен психолог акд. М.С. Норбеков е избрал Рахматов за автор на музиката на едни от ключовите упражнения от оздравителната си система.

На изток все още има лечители, които използват традиционни инструменти. Именно на някои от тези инструменти ще свири с оркестъра си Султан Али на концерта си в София.

Концертът на Султан Али Рахматов ще се проведе в София на 16 януари 2016 г. в зала 1 на НДК.

Билети са на цени: от 40 до 100 лв.