Пи Диди бе обявен за най-заможният изпълнител в хип-хопа със своите астрономически 475 милиона долара. Той победи колегата си Джей Зи, който е втори със "скромните" 450 млн. долара. Класацията изготви сп. "Форбс".

Приходите на Диди са получили значителен тласък след пускането на собствената му модна линия и неговата звукозаписна компания. Оказва се, че най-големи приходи е донесла марковата водка на чернокожия изпълнител - "Ciroc".

Въпреки всички пари, които има в ръцете си, Пи Диди се опитва да не глези прекалено много седемте си деца или поне така твърди самият той. В разрез с думите си, наскоро той подари на сина си Джъстин (17 г.) лимузина за 250 000 долара за високите му постижения в училище.

"Джъстин се справя великолепно и исках да го наградя по някакъв начин. Може би той ще използва лимузината за специални случаи като първа среща с момиче например. Но всички мои деца предпочитат простите неща, не скъпите.", казва Диди за сина си.

Вторият в класацията Джей Зи изостава с 25 милиона от лидера, но категорично го бие по приходи за календарната 2010 г. Възлюбеният на Бионсе е изкарал цели 63 млн. долара през миналата година на фона на само 30 млн. за Диди.

Парите на Джей Зи идват от продажбите на албуми, успешното му световното турне, веригата нощни клубове 40/40 и акции в баскетболния отбор Ню Джърси Нетс.

Трети в класацията е Доктор Дре с 125 млн. долара, но се очаква неговото богатство рязко да се увеличи след грандиозното му завръщане на музикалната сцена през 2011 г. В топ 5 попадат 50 Cent и Birdman, които притежават по около 100 млн. долара.