Вратарят на Твенте и националния отбор Николай Михайлов даде откровено интервю пред холандската телевизия "NOS". Той говори за отношенията си с медиите, с хората и какво е чувството да си трето поколение вратар.

"Не обичам постоянно да се пише за мен по вестниците, но уви не мога да избягам от това. Медиите в България се прицелиха в мен още докато бях юноша на "Левски" и до момента все още следят всяка моя стъпка. Направиха огромна сензация, когато си купих Ламборгини-то. Изкараха, че ми е подарък от баща ми, а истината е, че си го взех с парите, които спечелих след като преминах в Холандия. Не обичам да давам интервюта, защото много се спекулира с името ми. Изкарват ме, че имам връзки с мафиоти, че излизам с модели на плейбой, които дори не познавам. За това страня от журналистите", призна Михайлов.

Той разкри и какви са отношенията му с баща му Борислав Михайлов и дядо му - Бисер.

"С баща ми имаме много специална връзка. Говорим си почти всеки ден. Задължително му се обаждам след всеки мач. По принцип той не гледа моите срещи. Нито с екипа на Твенте, нито с националния отбор, защото се притеснява. Стои и чака да му звънна и да му кажа, как сме завършили и какво се е случило. С дядо ми нещата стоят по друг начин. Той следи всяка моя изява на терена. После ми прави разбор. Той е основният ми критик. Не ми спестява нищо. Но това е важно за мен, защото така израствам", продължи Михайлов.

"Социален човек съм, но с хората, които харесвам. Когато някой не ми допада, не съм арогантен с него, просто предпочитам да не разговарям с този човек и правя всичко възможно да не ми се налага да го срещам", допълни Михайлов.