След като вчера папа Бенедикт XVI шокира света с решението си да се оттегли като глава на Римокатолическата църква, днес започнаха спекулациите за избора на новия папа.

Наред със скандалните и то съвсем официални залози в букмейкърските къщи, новият папа се оказа и предвестник на злото.

Според залозите фаворит е чернокожият кардинал от Гана Питър Кодво Апиаха Тарксън, пише razkritia.bg. Номинацията му обаче стана причина за притеснение сред миряните, особено сред тези, които вярват в мистерии и древни предсказания.

Тъй като се появи информацията, че той ще възприеме името Петър, мигом се появиха черногледци, които видяха в това знамение.

Не е прието папата да повтаря името на първия епископ на Рим, а и общоизвестно е предсказанието на Св. Малахия:

"В края на времената мястото в Светата Римска Църква ще заема Петър Римски, а той ще храни несвободните и ще навлече множество бедствия. По това време Градът на Седемте Хълма ще бъде унищожен и Чудовищният Съдия ще съди народите. Край."

Най-лошото е, че според феновете на астрологията, наследникът на Бенедикт XVI ще бъде избран по време на ретрограден Меркурий. Това са най-критичните дни на годината, свързани с катастрофи, кръвопролития, разрушения.

Казват, че тогава всяко ново начинание бързо се проваля и всяка нова служба е обречена на неуспех. Ако светът държи да се похвали с черен папа, по-добре е да изчака следващ  понтификат.