Младата певица и актриса Марина Кискинова играе в постановката „Ателие", чиято премиера е днес, от 19 часа на голяма сцена в НАТФИЗ.

Марина и колегите й от ІV курс „Актьорство за драматичен театър" от класа на проф. Стефан Данаилов представят дипломния спектакъл по „Зойкина квартира" на Михаил Булгаков.

Действието се развива през 1922 г. в Москва на границата между царския и социалистическия режим в Русия.

На хората е забранено да имат големи жилища и главната героиня се опитва да запази дома си като ателие. Спектакълът показва човешката история на фона на бурните политически събития.

Талантливите актьори играят „Ателие" в два състава като Марина Кискинова е в образа на Алла Вадимовна в първия състав, който представи спектакъла на предпремиерата на 27 ноември и предишната премиера - на 28 ноември.

Героинята й свързва социалистическия и царския свят и е носител на голямата любов, заради която младата дама се съгласява да стане проститутка.

Тоалетите, с които Марина Кискинова играе на сцената, са дело на дизайнерката Веселка Крачунова, която черпи вдъхновение от "Великият Гетсби".

В духа на пиесата и модните тенденции от 20-те години на миналия век, екипът на модна къща VHK fashion сътвориха и подариха част от костюмите на главните героини.

Модният гвоздей в пиесата е красива лилава рокля, изработена по текста с много завоалиран сексуален заряд, с която Марина играе в образа на Алла Вадимовна.

Спектакълът „Ателие" всяка седмица от януари до май 2016 година. Асистенти на постановката са Росица Обрешкова и д-р Сава Драгунчев, сценография и костюми доц. Елена Иванова и Ралица Русева./Lifestyle.bg