Отварянето на Азия към останалия свят отнема стотици години, а опознаването й едва ли ще свърши. Този континент грижливо пази своите тайни. В същото време човешката мисъл не спира да работи и да създава нови чудеса, някои от които имат табелка „хотел" на себе си.

Safariland Treehouse Resort (Бокапурам, Индия; Цена на нощувка: 150-250 долара) - Дълбоко в планинските джунгли на Индия ще се натъкнете на хотел, който буквално е „израснал" на дърветата. Той се състои от 4 къщи, които са на 5 метра над земята и са направени от различни видове дърво като например бамбук. Гледката към планините, джунглите и реките е омагьосваща. Тук можете да се насладите на походи, изкачвания, танци край огъня и дори добра храна от един близък ресторант.

Imperial Boat House (Тайланд) - Тази „къща" е група от постройки и се намира на необезпокоявания плаж Чеонг Мон и е съставена от 34 старинни тикови постройки (всяка от тях е около 90 м2), които са превърнати в уютни, изненадващо семпли стаи, гледащи към плажа. Басейнът е с формата на голям кораб, а откритите бани и терасите придават неподозирано очарование. Едно от редките удоволствия, които можете да изпитате тук, е да пояздите слон по плажа.

Helga's Folly (Канди, Шри Ланка; Цена на нощувка: 100 долара) - Този 40-стаен бутиков хотел се намира на склона на хълм, близо до джунглата. Той е построен в стила на 30-те години, цветовете му са особено ярки, а обзавеждането - еклектично, но интригуващо. Отнякъде долита джаз, сетивата се опияняват от екзотиката, погледът се скита по картините и фотографиите. Стените на някои от баните са облепени с корици на списания, вместо тапети.

Three Camel Lodge (Пустинята Гоби, Монголия; Цена на нощувка: 300 долара) - Този номадски хотел в традиционен стил е разположен до пустинята Гоби. Неговият странен дизайн е от екологични материали и монголско-китайски строителни традиции и техники. Хотелът се състои от 30 гери (палатки), които са изработени от кече и дърво, но без пирони или някакви други съвременни способи за свързване.
Електричеството за това пустинно убежище идва от вятъра и слънцето.

First World Hotel (Гентинг Хайлендс, Малайзия) - Това е вторият най-голям хотел в света, след MGM Grand в Лас Вегас. Той се намира в Паханг, Малайзия, и има 6000 стаи. Необичайното в него е не толкова интериорът, колкото силното съчетание на цветове на фасадата. То е достатъчно да ви откъсне дори от любимите ви магазини и казина, разпръснати наоколо. Хората се обръщат с тъга към него на тръгване, и дори умиление, въпреки огромния му размер.

Hang Nga Guesthouse (Crazy House Hotel; Да Лат, Виетнам) - Тази „лудница", както буквално се превежда прякора на хотела, е построена в Далат през 1990 г. и е постоянно разширяван през годините. Извивките и чупките му го приближават повече до приказен дворец, отколкото до луксозен хотел. Наоколо обитават добронамерени животни като жираф, мечка и паяк.

Love Hotels (Япония, Южна Корея, Китай) - Тези така наречени „любовни хотели" са разхвърляни из източна Азия, но не са място за прекарване на медения месец. Там двойките прекарват 2-3 часа. Хотелите са с различен външен вид: замъци, имения, летящи чинии и лодки например. Интериорът е още по екстравагантен, особено с неоновите светлини и огледалата.

Dotonbori Hotel (Осака, Япония) - Този хотел би заприличал на някои хора като вход към загадъчна пещера от приказките или поне вход към един нов континент (Азия например). Той се намира в сърцето на огромен град, но това не му пречи да привлича всички погледи, въпреки бляскавите витрини наоколо, тъй като колоните на фасадата му са с формата на огромни глави.

Flush Hotel (Сеул, Южна Корея; Цена на нощувка (една от големите изненади): 50000 долара) - Това е може би най-странният хотел на планетата, тъй като е с формата на тоалетна (с площ 400 м2). Неговото име на английски е глагола, който е за пускане на вода в тоалетната. Построяването на хотела струва 1,6 милиона долара и една от идеите на проекта е да накара хората по света да се замислят по-често за чистотата. Приходите на хотела се даряват на бедните страни, в които няма канализация.

Capsule Inn (Осака, Япония; Цена на нощувка: 15-20 долара) - Това е първият по рода си хотел, в който всяка стая е малка капсула с размер 2/1/1,25 м. Капсулите са подредени една върху друга, за да се спести място, и във всяка от тях има легло, телевизор и безжичен интернет. Тук за природа и екология и екотуризъм не може да се говори, но популярността на хотела е безспорна.

 

millionaire.bg