Майли Сайръс не е единствената, която се появява в странно облекло на наградите на MTV. Незабравима остава роклята от месо, която Лейди Гага носеше на видео наградите на музикалната телевизия през 2010 г. Тази рокля е една от най-запомнящите се в историята на музиката, но какво ли се случва с нея сега?

Редакторите в сайта на MTV решили да я потърсят и с изненада разбрали, че тя не е нито изядена, нито унищожена, нито се е разпаднала. "Месната" рокля на ексцентричната певица, дело на дизайнера Франк Фернандес, e оцеляла цели 5 години след нейното създаване.

Комплектът, който включва месни обувки, чанта и шапка, е част от Залата на славата на рокендрола. Тя фигурира в изложбата "Women Who Rock" и пътува в различни градове из САЩ.

"За да я съхраним за идните поколения, роклята трябваше да бъде изсушена професионално, така, както се изсушава говеждо месо - както се прави пастърма. Транспортираме я в хладилен камион", заяви за MTV директорът на експозицията Хуан Франсиско.

Роклята е много твърда и трябва да се внимава, когато се мести, за да не се натроши. Може да се транспортира само при определени условия на температура и влажност.

"Никога не съм мислил, че ще се наложи да помоля Шер да ми държи чантата от месо", смее се Лейди Гага, след като взе наградата си през 2010 г. Едва ли тогава е предполагала, че това месно изобретение ще издържи толкова дълго и ще стане един от най-запомнящите се и ексцентрични тоалети в света на шоубизнеса.  / Lifestyle.bg