Най-тиражният италиански вестник "Кориере Дела Сера" отдели вчера специално внимание на една наша сънародничка.

Теодора Стефанова, известна повече като гадателката на Берлускони, е попаднала в съмнителния по престижност списък с най-големи астрологически гафове за 2007 година.

Екстрасенската е предсказала, че президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад ще падне от власт през изминалата година. 2007 изтече, а Ахмадинеджад все още дърпа конците в Иран, че даже и Оливър Стоун се кани да прави филм за него.

Несполуката на Стефанова е затъмнена от италианския предсказател Борбони, очаквал 2007 да бъде годината на рекордна популярност за Буш.

Висящо пък остава пророчеството на Лучано Сампиетро, според когото през 2007, а може и 2012, или Елизабет II, или Камила Паркър-Боулс ще падне от кон и ще умре.

Списъкът е изготвен от CICAP - Италиански комитет за контрол върху твърденията на паранормалното, скептична организация създадена през 1989.

Тя си поставя за цел да анализира и подлага под съмнение паранормалните феномени. Сред членовете й са Умберто Еко и двама нобелови лауреати.

Прогнозите на Теодора Стефанова, давани пред български медии също често се разминават с целта. Класиране на България на Европейското, балотаж на кметските избори в София и разцепване на тройната коалиция са част от несбъдналите се събития през 2007.

Една от по-любопитните й прогнози за настоящата година е, че български филм ще бъде забелязан на церемонията по връчването "Оскар". С нетърпение очакваме обявяването на номинациите за наградите на 22 януари.