Помните ли добрата стара пухкава Миси Елиът, която винаги е печелила точки с безпрецедентния си непукизъм по отношение на наднорменото си тегло... Е някои неща се променят, тоест всичко се променя, включително и непоклатимия гигант Елиът.

Рапърката все по-рядко се появява в публичното пространство, но за сметка на това по всичко личи, че почивката й се отразява добре. Миси изглежда в добро здраве и кондиция. Преди ден тя се появи на ревю на младия дизайнер Александър Уонг.

Очевидно певицата работи доста върху това да влезе във форма. През 2011 г., тя разкри, че страда от базедовата болест, известна още като болестта на Грейвс. Това е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, което възниква в следствие на претоварване. Характеризира се с усилено сърцебиене, уголемяване на жлезата, изпъкналост на очите и други симптоми. Болестта може да бъде отключена от психотравми и нервно напрежение, особено ако е налице предразположение към нея.

Елиът разказа, че е минала през редица двигателни затруднения, чести смени на настроенията и дори засилен косопад. Сега обаче се труди постоянно върху фигурата си и с непрестанни тренировки е успяла да свали значителна част от наднорменото си тегло.

"По лека съм с 11 кг, защото тренирам. Под ръководството на моя лекар, вече година не приемам лекарства и поддържам състоянието си само с упражнения и здравословна диета", твърди една от най-успешните жени в рап музиката.