Оказва се, че българските актьори едва свързват двата края, след като стана ясно, че Димитър Митовски не им плащал. Талантите се вдигнали на бунт срещу него и филмовата му компания ''Камера'', защото вече с загубили надежда да си получат възнагражденията. Според някои от тях хората зад филмовата компания смятали да обявят фалит, за да не се налага да плащат хонорарите на актьорите.Първата, която обяви това публично беше актрисата Искра Донова.

„На вниманието на актьорите, участвали в „Революция Z" и „Фамилията" и по-скоро на тези 90 и няколко процента, на които не е платено: правя затворена група, за да се види кои сме, колко и докога не са ни плащали. Тъй като не мога да ви издирвам поединично, моля тези от вас, на които им писна мрънкането по кафенца с колеги и са готови с името си да застанат зад някакви действия, да ми пишат. На останалите, които се надяват някой друг да им гони правата, им пожелавам приятни снимки!", написа тя в социалната мрежа.

„В следствие на дълги месеци преговори кога ще ми бъдат изплатени хонорарите за сериала „Фамилията", който снимах през месец декември, вече ми писна, - заяви Донова пред „Площад Славейков". - Чух, че доста колеги също не са получили пари, и реших да поема някаква инициатива. Надявам се с колегите да направим нещо заедно, но мога и сама", казва още актрисата.

Според нейните думи хонорарите се заплащат до 2-3 седмици след снимките, а заснемането на ''Фамилията'' е приключило през април, като те все още не са получили парите си. В началото от ''Камера'' са се оправдали с това, че все още не са им платили от Би Ти Ви, където се излъчва сериала, но в последствие става ясно, че продуцентите са си прибрали отдавна парите от телевизията„Прехвърлят си топката един на друг. Но за мен няма никакво значение кой на кого е платил или не е. Аз чакам парите, които ми се полагат, откъдето и да е. При всеки от нас сумата е много различна. При някои колеги знам, че дължимите хонорари стигат до 14 000 лв., това е за главна роля", обяснява Донова.

„Ако поне един актьор оттук нататък - независимо дали е първокурсник в НАТФИЗ, или актьор с голяма практика - откаже да работи с Митовски и Гочев, аз ще бъда щастлива. Защото това, което правят, е нечестно. Ще ви прозвучи грубо, ако ви кажа, че искам фирмата им да се срине, но така не може да се работи! На пазара трябва да останат фирми, които са коректни. Такива има и няма нужда да бъдат подбивани от хора като Митовски. Доколкото разбирам, идеята сега е „Камера" да обяви фалит, което означава банкрут. Така те никога няма да ни изплатят дължимите суми", разкрива още Донова, пишат от blitz.bg.